Charlie

topik hari ni sangat singkat tapi padat and sendat. apa-apa hal, ak nak introduce dulu siapa kah si charlie ni. terkenal sangat kah beliau? mempersembahkan! ;

Photobucket

NamaAm : Kumbang Rove
Nama Saintifik : Staphylinidae (Insecta : Coleoptera : Staphylinidae)
                          Spesies Paederus fuscipes Curtis
Nama Tempatan : Semut Semai, Semut Kayap, Charlie dll.
Bilangan Spesies : Dianggarkan sekitar 47,000 spesies
oke. cukup info untuk si charlie. nanti dia lagi femes dari ak kang. uhh. ak first time jumpa charlie ni pun time ak form 5 (2010), musim padi. Dekat Shah Alam, tak pernah-pernah ak tau pasal kumbang sial ni. minta maaf siapa2 yang rasa offended. :P Senang je nak tau si charlie, badan dia belang-belang hitam merah and bontot dia tajam. kat bontot dia tu la ada asid panas yang boleh bawak malang sial kat manusia. maaf lagi. Haiwan ni sekecik-kecik alam tapi, heh, ada tapi ea, side effect dia besar gila. =,=; and and charlie ni terus melonjak naik, femes dengan pantasnya sampai masuk paper the star tak silap ak. amboi, lawan tuan nampak. gaha.

Photobucket
note that ad perkataan "kawan baik syira" kat atas gambar tuh. thnx a LOT. 

  alih ke cerita seterusnya, kat unit ak ad banyak sangat charlie. sampai satu tahap tu, ak takut nak tidur kat unit ak. ak merempat ke unit 11, bilik 4. thanx jiha. *winks* Tapi Alhadulillah, charlie tak pernah berminat nak ganggu hidup ak. oh yea, nak dijadikan cerita, kawan-kawan ak semua gelar ak penternak charlie. sigh. credits to mariah. =,=; ad sebab-sebab tersirat and tersurat, tapi pendek cerita, i got that code of honour. takpe, redha je. tu la yang dikatakn hostel life en? :D ak rasa bersalah pn ad, sebab majoriti yang rapat dengan ak jadi mangsa charlie. eg; 
1. roomate ak, mod-mod, sampai 3 kali jadi mangsa dera charlie. sampai berbirat-birat muka dia. ak pun meremang tengok mata dia. da macam si lanun da. 
2. AmiraRoseli. mata dia di cium charlie. hicky kata nye. HAHA. jk. :P

bila ak pergi je dekat meja atau mana-mana, mesti ad charlie. eg;
1. prep petang. ak nak lepak ngan mariah kat farabi. tengah-tengah minum kopi ni, tiba-tiba che al and tikah radzi jerit 'CHARLIE!!'. semua tuduh ak yang datang bawa anak-anak ak ni. uhh.
2. prep malam. ak pergi meja mish zaina. nak cakap something. and again, charlie singgah kat meja dia. ak terus dihalau. sigh. hina sangat ke charlie

   "semua nya tinggal kenangan je", ak berbisik. sekarang, hidup ak bebas charlie bila ak dah sampai Shah Alam, rumahku, syurgaku. uhuh uhuh. well, semuanya jadi samar-samar balik masa ak tengah kerja jaga kaunter. tengah-tengah ak kira duit dalam pos, tiba-tiba,, macam kenal, eh eh, charlie! ak terus buat rutin ak, amik gunting dan cucuk binatang tersebut. *stabs* R.I.P charlie tersebut. terus ak tertanya-tanya balik, memang ak ni penternak charlie ke sepertimana yang di cop oleh rakan-rakanku?  hmm, ak boleh buat buku pasal charlie ni! heck, NO WAY. 
Photobucket
Mayat beliau
Photobucket
macam CSI tak? haha. kembang kuncup. :D

cukup la takat ni. penat ak berceloteh. jam kt lappy dah menunjukkan 3.33 AM. yea, ak kerja esok. KERJA. oke la, persoalan charlie still membingungkan ak. dan hidup ak masih dihantui charlie. suda la. sampai bila pun ak tak tido ni. haha. oke, nite. salam.

p/s; hati-hati dengan charlie. asid panas beliau boleh meninggalkan parut kekal. camne ak tau? hello. ak kan penternak diorang. ea? uhhh. =,=;

1 comment:

asybedazzle said...

omjayy, we all love charlie. lol