Nanti suami sy jemput,

; ini kisah terjadi kt 7E.
; Cashier post 2.
; masa dalam pukul 12 tengah hari.

ehem, ni bukan cerita untuk menunjuk yea. tapi bagi ak, ianya sesuatu d luar dugaan.
tengah2 ak kira duit dalam post, datang r sorang mamat ni.
tengok gaya dan paras rupa, kompem, budak U.
( tk tau r kan U mana, duhh ). =,=;
so, nk dijadikn cerita, dy nak bayar ap tah. air kot.
sesudah bayar, ak bagi r baki n ayat WAJIB ak smbil senyum,
"Terima Kasih, Datang Lagi".

tengah2 dy masuk kn duit dalam dompet,
tiba-tiba dy tego ak,
Beliau ; Awak staff baru kat sini ea?
Ak     ; Yup. Baru sebulan kat sini.
Beliau ; Ohh, tinggal kat mana?
Ak     ; ( uhhh =,=; ) kt sini jea.
Beliau ; Seberang jalan ni jea? Dekat nye rumah dengan tmpt keje awak,,
Ak     ; ( ak tinggal kt jauhh nun, ngek ) A'ah, yea2. ( Bila dy nk blahh ni?? )
Beliau ; Hmm, awak tinggal dengan sape? Awak bujang lagi ea? Solo?
Ak     ; ( That's it! ) Tk, sy tinggal dengan keluarga. Nanti suami sy jemput dari keje. hmm,
Beliau ; Ohh yea ke,,

lalu mamat tersebut senyum dan keluar dari 7E. Ak pn tk tau camne ayat tuh boleh keluar dari mulut ak. Tp ak rasa macam nak tergelak pn ada. Hebat doe! dah r ak di tinggalkn keseoranagn kt pos td. Yang lain duduk belakang. Buat ap tah. Yang ak pasti, mesti mamat tuh tersentak bila ak cakap "suami". HAHA. Well, muka muda macam ak ni, orang tk kan percaya kalau ak kata ak ad suami. WOOT!

Oh yea, ak nak ucapkn SELAMAT DATANG kt seorang kawan ak yang akan start kerja fulltime kt 7E ak ( eceyyh, 7E ak,, haha ). hihi. ada gak teman melalak ak balik. THANKS MAK! ^^

k, that's all. ak agak teruja ngan statement ak tengah hari td jea sebenarnya. :D

1 comment:

asybedazzle said...

again, jgn perasan ade suami boleh? hahaha. LOL